colorful kitchen

Különleges konyha egyedi színben

A különleges minősítés meghatározó eleme, egy-egy lakberendezési kellék esetében az egyedi szín használata. Ami olykor sablonos, olykor merész, máskor vadítóan vibráló, na és ott a letisztult, elegáns alternatíva. A lakberendezési trendeket és a kombinációkat bizony a végtelenségig lehet sorolni, aminek ugyancsak a fantáziánk és a pénztárcánk szab határt. Manapság a lakberendezési kiegészítők széles eszköztára kifogyhatatlannak látszik és ennek révén rengeteg lehetőség nyílik a kreativitásunk kiteljesedésére.

Színtrendek a konyhában 2022

A divat és a trendek tekintetében már a 2021-es év végén elindultak a találgatások vajon mi lesz a felkapott, a színek terén a lakberendezésben? Az eltelt időszak számos trendet felülírt és megváltoztatott. Mivel az emberek többsége a home office miatt kivételes mennyiségű időt tölt otthonában ezzel a konyhában is. Ebből kifolyólag jön a felismerés, hogy jó lenne más elrendezés vagy éppen egy új szín amit például a METOD szekrényváz lehetővé is tesz.

A lakberendezési szakemberek szerint több szempontból is a természet közeli színek kerülnek előtérbe az idei év során. Többek között a világoskék, pasztel zöld vagy éppen a citromsárga lesz a legnépszerűbb a hozzáértők szerint. De ha valaki nagyon merész, választhat egy pasztel rózsaszínt is :).  Napjaink konyhatrendje például azt is megengedi, hogy a konyhaszekrények színükben eltérőek legyenek, ezzel elhagyva a szokványos egyszínű trendet. Nagyon látványos például egy sötétzöld alsó konyhaszekrénysor egy felső világos, akár fehér színű szekrénysorral. 

Egyedi szín kiválasztása

Az egyedi szín kiválasztása nagy fejtörést okozhat, hiszen ezzel tudjuk igazán különlegessé tenni az otthonunkat. Ha szeretnél kitűnni és igazán egyedire vágysz a konyhád színét illetően, akkor nézz szét a Frontissimo színmintái között. Amennyiben tudod az álomszín kódját, akkor küld el nekünk és mi megvalósítjuk az elképzeléseidet. Ezeket a színeket a trendeknek és a saját izlésednek megfelelően is bátran kombinálhatod, a páratlan egyediség jegyében. Az utóbbi időkben a mustár és a halvány rózsaszín valódi favorit színek lettek, az örök fehér után pedig megnövekedett az élénk szín iránti igény. Sokan bátrabb és merész kombinációkkal használják a színeket, ezzel újragondolva a térbeli elrendezéseket is.

Használj színmintát a döntéshez

Ha egyedi színben gondolkozol segítségedre lehet egy NCS színrendszer. A színrendszer a négy tiszta szín, a sárga (Y), vörös (R), kék (B), zöld (G), valamint a fekete (S) és a fehér (W) keverékeként értelme­zi a színeket. A jelzésrendszer tehát figyelembe veszi az árnyalat színezetét, telítettségét és világosságát. Az NCS-színrendszerben a színkör a négy alapszínnel (sárga, vörös, kék, zöld) pontosan négy 90°-os körcikkre van felosztva.

A rengeteg féle lakberendezési kellék, mind textúrájában, mind színében eltérő, ezért olykor gondban vagyunk a megfelelő kiválasztása miatt. Weboldalunk színmintáit használva biztosan te is megtalálod a tökéletes színt, viszont ha valamit nem találsz vagy csak kérdésed támad, keress minket bátran.

Képek: Pinterest

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: